Bestemmingsinformatie Monastir

 

Always look on the bright side of life! Monastir was het decor van The life of Brian, omdat het een prachtige historische stad is. Maar niet alleen cultuurliefhebbers gaan er met vakantie. De levendige badplaats heeft alles wat een vakantieliefhebber zich kan wensen. Een prachtig zandstrand, sfeervolle restaurantjes en een moderne jachthaven. Geniet van the bright side of life!

 

Centraal in Monastir vindt u een historische moslimburcht, de Ribat. Het is gebouwd rond 796 na Christus en bestaat uit diverse kloosters binnen een verdedigingsmuur. Vanaf dit klooster hebt u een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

In de Ribat is een museum gevestigd. Dit museum bevat bijzondere manuscripten en stoffen uit de 4e en 5e eeuw. Verder is er glaswerk en potterie uit de Abissiden tijd (een dynastie van het Arabische Rijk) en toont het museum een collectie voorwerpen uit de eerste eeuwen van de islam.

Het Bourguiba-mausoleum heeft een opvallende gouden koepel en bevindt zich centraal in Monastir. In dit gebouw ligt Habib Bourguiba, de eerste Tunesische president, begraven. De binnenkant van het mausoleum is prachtig bewerkt met witmarmer en goud. Maak ook een mooie rondwandeling op de verschillende etages van dit museum.

 

Monastir is een kleine stad met een moderne jachthaven en een mooi zandstrand. In de sfeervolle medina vindt u talloze souvenirwinkeltjes, gezellige terrasjes en leuke restaurants met heerlijke gerechten. De levendige stad ligt in het oosten van Tunesië, op circa 8 km van de luchthaven Monastir. De luchthaven Enfidha bevindt zich op circa 55 km.

Monastir is dé bestemming voor cultuurliefhebbers; u vindt er vele overblijfselen uit lang vervlogen tijden zoals het oude vestingklooster waaraan het zijn naam dankt (Monastir betekent klooster), het grafmonument van de eerste president van Tunesië en diverse musea en moskeeën.

Wanneer u door de pittoreske steegjes van de medina slentert, proeft u de oriëntaalse sfeer van het vroegere Monastir. U vindt er vele winkeltjes met typisch Tunesische souvenirs, zoals lederwaren, keramiek en stoffen kamelen. In en om het centrum bevinden zich diverse restaurants waar u kunt genieten van heerlijke gerechten.
Daarnaast heeft de badplaats een mooi zandstrand waar u heerlijk tot rust kunt komen. Achter het strand bevindt zich een levendige boulevard dat eindigt bij de moderne jachthaven. Hier vindt u tal van leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

 

Voordelige duitse vakantie Monastir en goedkope duitse lastminutes Monastir beginnen natuurlijk op Duitsetouroperators.nl, de grootste duitse vakantie site boordevol goedkope duitse lastminutes Monastir en voordelige vliegvakanties Monastir!

Je vakantie begint hier
Hier vergelijk je direct de beste deals  van de beste touroperators!

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

LASTMINUTE VLIEGVAKANTIES
TROPISCHE ZON VAKANTIES
ONZE PARTNERS
OVER DUITSETOUROPERATORS.NL
Bij Duitsetouroperators.nl helpen we je bij het boeken van je reis in samenwerking met o.a. Alltours, de Vakantiediscounter, D-Reizen, Prijsvrij en Corendon maar we handelen de boekingen niet zelf af.  Alle aangeboden vakantie bestemmingen worden doorverwezen naar de website van de desbetreffende reisaanbieder alwaar u uw reis definitief boekt en betaalt.
Omdat wij geen toegang hebben tot jouw boekingsinformatie, kun je het beste kontakt opnemen met de desbetreffende reisorganisatie voor al je vragen.
Duitsetouroperators.nl is geen reisorganisator conform de wetgeving en kent geen aansprakelijkheid.
DISCLAIMER
Alle informatie op deze website, vooraf - tijdens- en na uw reis alsmede het boekings en betalingstraject vallen onder de garantie en service van de desbetreffende reisaanbieder, Duitsetouroperators.nl treft hierin geen enkele verantwoordelijkheid.
Volg ons

2017 © Duitsetouroperators.nl | Alle rechten voorbehouden 

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle